فاطمه زهرا- اوشين- شيرين!
هفته پیش رفیقی گفت پادكست "چاى با بنفشه" را با دخترم با هم گوش میکنیم و هر دو بسيار دوستش داريم. هم برای فارسی اش خوب است، هم برای آینده اش. تا این را گفت یادم رفت پی خاطره ای مضحک. هشتم بهمن ماه سال۶۷ به مناسبت تولد فاطمه زهرا و روز زن، رادیوی جمهوری اسلامی ایران در برنامه سلام، صبح به خیر در گزارشی از مخاطبینش میپرسید: به نظر شما الگوی امروز زنان ایرانی چه کسی است؟اکثر مخاطبین، فاطمه را الگوی خود معرفی میکردند تا اینکه ناغافل یکی از مصاحبهشوندگان گفت: «الگوی مناسب زنان ایرانی اوشین است!» نميدانم يادتان هست يا نه اما آن سال بخاطر همين موضوع غوغايى به پا شد.
نظر به اینکه چهل سال پیش داستان خسرو و شیرین از کتاب ها حذف شد و اين روزها عکس دخترکان از روی جلد کتابهای مدرسه گفتم برایتان هم خاطره ای تعریف کرده باشم و هم بگویم در ادبیات فارسی "شیرین" نامی داریم با شخصيتى استوار، باصلابت، تودار، سوار کار و چوگان باز بی نظیر، خويشتندار، زيركسار، شطرنج باز، موقع شناس، تيراندازى ماهر، مدبر، با ظرافت هاى روحى و طرز تكلم زنانه و لطايف الحيل خاص خودش که سخت تاثيرگذار بر مرد و زن است. در نتيجه، چون نيك بنگريد شايد لازم نباشد دنبال الگو در خارج از مرزهاى پرگهر بگرديد. قصه شيرين و خسرو را با دختران و پسرانتان بشنوید.
پ.ن١: نقاشى شيرين قبل از وارد شدن به چشمه با پَرندى كه به كمر بسته (پرند،پارچه ابريشم،حرير ساده و بى نقش). در اين صحنه شيرين و خسرو براى اولين بار بدون اينكه همديگر را بشناسند ميبينند و عاشق ميشوند. نقاشى به قلم كمال. آبرنگ ،جوهر و طلا روى كاغذ و موجود در موزه آقاخان است.
پرندى آسمان گون بر ميان زد
شد اندر آب و آتش در جهان زد